شرکت افزار پرداز فرنام

پرینتر چیست؟

درین مقاله میخوانیم :

چاپگر چیست؟

چاپگر دستگاهی است که متن و خروجی گرافیکی را از رایانه می پذیرد و اطلاعات را به کاغذ، معمولاً به برگه های کاغذی با اندازه استاندارد 8.5 در 11 اینچ منتقل می کند. چاپگرها از نظر اندازه، سرعت، پیچیدگی و هزینه متفاوت هستند. به طور کلی، چاپگرهای گران‌تر برای چاپ‌های مکرر یا چاپ رنگی با وضوح بالا استفاده می‌شوند.

چاپگرهای رایانه شخصی را می توان به چاپگرهای ضربه ای یا غیر ضربه ای متمایز کرد. چاپگرهای اولیه چیزی شبیه به یک ماشین تحریر خودکار کار می کردند، با یک کلید که برای هر کاراکتر چاپ شده یک اثر جوهری روی کاغذ ایجاد می کرد . چاپگر ماتریس نقطه‌ای، یک چاپگر ضربه‌ای که هر بار به کاغذ ضربه می‌زند، یک گزینه کم‌هزینه محبوب بود.

شناخته شده ترین چاپگرهای غیر ضربه ای چاپگر جوهر افشان و چاپگر لیزری هستند. جوهر افشان جوهر را از یک کارتریج جوهر در فاصله بسیار نزدیکی به کاغذ اسپری می کند، در حالی که چاپگر لیزری از یک پرتو لیزر منعکس شده از یک آینه برای جذب جوهر (به نام تونر) به مناطق انتخاب شده کاغذ استفاده می کند.

 

انواع مختلف پرینتر

امروزه تولیدکنندگان مختلف چاپگرهای مختلفی از جمله Canon، Epson، Hewlett-Packard ، زیراکس و Lexmark و بسیاری دیگر در دسترس هستند . همچنین انواع مختلفی از چاپگرها برای انتخاب وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

  • چاپگرهای جوهرافشان با پاشیدن جوهر روی کاغذ، یک تصویر دیجیتال را بازسازی می کنند. اینها رایج ترین نوع چاپگرهای شخصی هستند.
  • چاپگرهای لیزری برای ایجاد چاپ با کیفیت بالا با عبور پرتو لیزر با سرعت بالا از یک درام با بار منفی برای تعریف تصویر استفاده می شوند. پرینترهای لیزری رنگی اغلب در تنظیمات حرفه ای یافت می شوند.
  • چاپگرهای سه بعدی یک فناوری چاپگر نسبتاً جدید هستند. پرینت سه بعدی یک شی فیزیکی را از یک فایل دیجیتال ایجاد می کند. با افزودن لایه به لایه مواد کار می کند تا زمانی که کار چاپ کامل شود و جسم کامل شود.
  • چاپگرهای حرارتی با عبور دادن کاغذ با پوشش ترموکرومیک روی هد چاپی متشکل از عناصر گرم شده الکتریکی، تصویری را روی کاغذ ایجاد می‌کنند و تصویری را در ناحیه‌ای که پوشش گرم شده سیاه می‌شود، ایجاد می‌کند. چاپگر تصعید رنگ نوعی فناوری چاپ حرارتی است که از گرما برای انتقال رنگ به مواد استفاده می کند.
  • چاپگرهای همه کاره دستگاه‌های چند منظوره هستند که چاپ را با فناوری‌های دیگری مانند دستگاه کپی، اسکنر و/یا فکس ترکیب می‌کنند.
  • پرینترهای LED شبیه پرینترهای لیزری هستند اما به جای لیزر از یک آرایه دیود ساطع کننده نور در هد چاپ استفاده می کنند.
  • چاپگرهای عکس مشابه چاپگرهای جوهرافشان هستند اما به طور خاص برای چاپ عکس های با کیفیت بالا طراحی شده اند که برای اطمینان از لکه نگرفتن جوهر به جوهر زیاد و کاغذ مخصوص نیاز دارند.

انواع چاپگرهای قدیمی

چند نوع چاپگر نسل اول وجود دارد که منسوخ شده و امروزه به ندرت استفاده می شود:

  • چاپگر ماتریس نقطه‌ای: چاپ ماتریس نقطه‌ای یک فناوری چاپگر ضربه‌ای قدیمی برای اسناد متنی است که هر بار یک خط به کاغذ می‌خورد. چاپگرهای ماتریس نقطه ای کیفیت چاپ بسیار ابتدایی را ارائه می دهند.
  • چاپگر خط: چاپگر خطی یک خط متن را در یک زمان چاپ می کند. در حالی که چاپگرهای خطی قدیمی‌تر هستند، امروزه هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ویژگی هایی که باید در چاپگر جستجو کنید

چهار کیفیت چاپگر که بیشتر مورد توجه کاربران است عبارتند از:

  • رنگ: اکثر چاپگرهای مدرن چاپ رنگی را ارائه می دهند. با این حال، می توان آنها را برای چاپ سیاه و سفید نیز تنظیم کرد. کارکرد پرینترهای رنگی گران‌تر است زیرا از دو کارتریج جوهر – یک رنگ و یک جوهر سیاه – یا تونرهایی استفاده می‌کنند که پس از چاپ تعداد معینی از صفحات باید تعویض شوند. کارتریج های جوهر چاپ یا کارتریج های تونر از جوهر سیاه، فیروزه ای، سرخابی و زرد تشکیل شده اند. جوهر را می توان با هم مخلوط کرد، یا بسته به نوع چاپگر، ممکن است در کارتریج های چاپگر جوهر جامد تک رنگ جداگانه عرضه شود.
  • وضوح: وضوح چاپگر – وضوح متن و تصاویر روی کاغذ – معمولاً بر حسب نقطه در اینچ ( dpi ) اندازه‌گیری می‌شود. اکثر چاپگرهای ارزان قیمت وضوح کافی را برای اکثر اهداف در 600 dpi ارائه می دهند.
  • سرعت: اگر کاربر چاپ زیادی انجام می دهد، سرعت چاپ یک ویژگی مهم است. چاپگرهای ارزان قیمت فقط 3 تا 6 برگ در دقیقه چاپ می کنند. با این حال، سرعت چاپ بالاتر گزینه ای با چاپگر پیچیده تر و گران قیمت است.
  • حافظه: اکثر چاپگرها دارای مقدار کمی حافظه هستند – معمولاً 2 تا 16 مگابایت – که توسط کاربر قابل افزایش است. داشتن بیش از حداقل مقدار حافظه هنگام چاپ صفحات با تصاویر بزرگ مفید و سریعتر است.
پرینتر چند کاره
پرینتر چند کاره

رابط های ورودی/خروجی چاپگر

رایج‌ترین رابط ورودی/خروجی برای چاپگرها، رابط موازی Centronics با پلاگین 36 پین بود.

با این حال، امروزه چاپگرها و رایانه‌ها احتمالاً از یک رابط سریال، به خصوص USB یا FireWire با دوشاخه‌های کوچک‌تر و کم‌تر دست و پا گیر استفاده می‌کنند.

زبان های چاپگر

زبان‌های چاپگر دستوراتی هستند که از رایانه به چاپگر می‌آیند تا به چاپگر بگوید چگونه سند در حال چاپ را فرمت کند. این دستورات اندازه فونت، گرافیک، فشرده سازی داده های ارسال شده به چاپگر، رنگ و غیره را مدیریت می کنند. دو زبان محبوب چاپگر PostScript و Printer Control Language هستند .

پس نوشته

Postscript یک زبان چاپگر است که از عبارات انگلیسی و ساختارهای برنامه‌ای برای توصیف ظاهر یک صفحه چاپ شده برای چاپگر استفاده می‌کند. Adobe زبان چاپگر را در سال 1985 توسعه داد و ویژگی‌های جدیدی مانند فونت طرح کلی و گرافیک برداری را معرفی کرد که می‌توان آن را با پلاتر چاپ کرد .

چاپگرها اکنون از کارخانه با پشتیبانی Postscript (یا می توانند با آن بارگیری شوند) ارائه می شوند. Postscript به چاپگرها محدود نمی شود. می توان آن را با هر دستگاهی که با استفاده از نقاطی مانند صفحه نمایش، ضبط کننده اسلاید و تنظیم کننده تصویر ایجاد می کند، استفاده کرد.

زبان کنترل چاپگر (PCL)

PCL (زبان کنترل چاپگر) یک زبان کد فرار است که برای ارسال دستورات به چاپگر برای چاپ اسناد استفاده می شود. زبان کد Escape نام خود را دارد زیرا کلید escape دنباله دستوری را شروع می کند که با یک سری اعداد کد دنبال می شود. HP در ابتدا PCL را برای چاپگرهای ماتریس نقطه ای و جوهر افشان ابداع کرد.

PCL از زمان معرفی خود به یک استاندارد صنعتی تبدیل شده است. تولیدکنندگان دیگری که کلون های HP را می فروشند، آن را کپی کرده اند. برخی از این کلون ها بسیار خوب هستند، اما تفاوت های کوچکی در نحوه چاپ یک صفحه در مقایسه با چاپگرهای واقعی HP وجود دارد.

در سال 1984، چاپگر HP LaserJet اصلی با استفاده از PCL معرفی شد که به تغییر ظاهر اسناد چاپگر ارزان قیمت از کیفیت ضعیف به کیفیت استثنایی کمک کرد.

فونت ها

فونت مجموعه ای از کاراکترها با سبک و اندازه خاص در یک طرح کلی تایپ است . چاپگرها از فونت های مقیم و فونت های نرم برای چاپ اسناد استفاده می کنند.

فونت های مقیم

فونت های مقیم در سخت افزار چاپگر تعبیه شده اند. به آنها فونت داخلی یا فونت داخلی نیز می گویند.

همه چاپگرها با یک یا چند فونت مقیم عرضه می شوند. با قرار دادن کارتریج فونت در چاپگر یا نصب فونت های نرم روی هارد دیسک، می توان فونت های اضافی را اضافه کرد. بر خلاف فونت های نرم، فونت های مقیم را نمی توان پاک کرد.

فونت های نرم

فونت های نرم بر روی هارد دیسک یا درایو فلش نصب می شوند و پس از چاپ سندی که از فونت نرم خاصی استفاده می کند، به حافظه کامپیوتر ارسال می شود. فونت های نرم را می توان از اینترنت دانلود کرد یا از فروشگاه ها خریداری کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوامبر 24, 2024

کارتریج چیست؟

سپتامبر 29, 2024

رفع مشکلات اتصال چاپگر و چاپ در ویندوز

سپتامبر 26, 2024

تفاوت بین کارتریج تونر و درام چیست؟

سپتامبر 22, 2024

پرینتر چیست؟

پیمایش به بالا